De ce contradictii in Biblie? – II

Big Bang-Big Bang, real sau imaginar, adevarat sau fals, corect sau gresit, timpul a trecut. Big Bang-Big Bang, muntele de altadata, acum doar praf si ceata, iar cuvantul ce te intarea odata, acum te slabeste ca niciodata. Big Bang-Big Bang, strop cu strop, picatura cu picatura, cele doua capete ale clepsidrei se intorc mereu, iar Dumnezeul timpului meu este inlocuit cu Dumnezeul timpului tau. Big Bang-Big Bang. Slavit fie Domnul.
Cuvantul, darul omului pentru om, o indulcire a comunicarii in adanca personalitate a supravietuirii vietii. Celula nu poate fi oprita, Lumina nu poate fi stinsa, iar Cuvantul este miscator. Sunetul nu are valoare daca nu este inteles, iar sentimentul te condamna sa plutesti pana acolo incat mereu ai sa visezi. Gandeste logic, rational pentru ca mintea ta nu are timp sa
gandeasca raul din orice altceva. Pic-pic-pic si viata in fiecare zi mai are doar un pic. Laudat fie Domnul.
Biblia este cea mai cumparata, cea mai pretuita si probabil cea mai gresit inteleasa carte din intreaga istorie a civilizatiei umane. Biblia este cea mai importanta carte din istoria civilizatiei vestice, iar zecile de culte crestine o admira atat de mult incat cred ca reprezinta insusi Cuvantul lui Dumnezeu trimis de Dumnezeu oamenilor pe Pamant. Ea este consultata in zilele noastre in dezbateri publice, in privinta drepturilor homosexualilor, avort, chiar si cand se merge la razboi cu alte tari, si chiar si in organizarea si conducerea societatii. Cu toate aceasta Biblia ramane cartea cu cea mai mare putere de influenta asupra oamenilor, deoarece ea dezvaluie prezenta lui Dumnezeu de-a lungul istoriei umanitatii. In aceasta a doua parte a acestui articol doresc sa ma opresc mai mult asupra Noului Testament din Biblie, prezentand o importanta mai mare in primul rand pentru aparitia Fiului lui Dumnezeu printre oameni si a modului corect cum s-au desfasurat evenimentele din acele timpuri, dar inainte de toate trebuie sa readuc aminte de felul cum Noul Testament a intrat in posesia civilizatiei moderne. Cartile Noului Testament au fost scrise toate in greaca, in primul secol al erei noastre. Au fost scrise de catre crestinii care vorbeau limba greaca ce doreau sa pastreze si sa imparta parerile lor si cu ceilalti confrati de-ai lor despre Isus, despre modurile de comportament, despre credinta lor, etc. Astfel ca un autor cum a fost Marcu, cel care a scris prima evanghelie, si care se presupune ca ar fi trait la Roma, felul cum era cartea Evanghelia dupa Marcu transmisa mai departe (neexistand in acea epoca xeroxuri, redactare pe calculator sau fisiere PDF, neexistand nici macar hartie de carbon), era transmisa din mana in mana si transcrisa tot manual de un crestin, apoi un alt crestin obtine copia celui dintai si o copia manual si el, oferind-o mai departe celui de-al treilea si tot asa mai departe. Problema este ca in lumea veche, in acea perioada a Imperiului Roman, cel mai probabil ca 90% din populatie era analfabeta (nu stiau sa scrie si sa citeasca), nu oricine putea sa faca o copie, iar majoritatea celor care stiau sa scrie nu o faceau prea bine.
[Documentarul de mai jos va prezinta cu lux de amanunte contradictiile din Biblie:]

Rastalmacindu-l pe Iisus 1/10:

Cine a facut primele copii ale evanghelilor Noului Testament nu se stie. Nu stim daca acea persoana era competenta sau nu era competenta sa faca o copie, cert este ca s-au facut copii de mana, propozitie cu propozitie, cuvant cu cuvant, litera cu litera. Acum daca cineva a facut o copie, iar altul a facut o alta copie dupa prima copie si cartea insusi fiind o copie a copiilor, ea isi pierde din originalitate datorita scrierii si traducerilor diferite, oferind astfel intelesuri diferite. Ganditi-va ca o copie a Evangheliei dupa Marcu nu exista decat de prin anul 200 e.n. – cam la o distanta de aproximativ 150 de ani de cand a fost scris originalul. Neavand originalele si nici macar primele copii, ci doar copii ale multor alte copii pierdute de-a lungul sutelor de ani, pozitia cuvintelor din carte ramane incerta.

Rastalmacindu-l pe Iisus 2/10:


[Click pentru a vedea si celelalte episoade din documentarul: Rastalmacindu-l pe Iisus.]
Noul Testament a fost scris in greaca, iar la ultima numaratoare s-au descoperit peste 5.700 de copii, iar in limba latina exista vreo 10.000 de copii, cei drept mai putine in limbile : copta (limba Egiptului Antic), in siriana, georgiana, armeana, vechea slavona bisericeasca, etc. Aceste copii pot fi comparate intre ele si fiind comparate intre ele se gasesc foarte multe greseli, pentru ca nici macar doua din aceste copii nu sunt identice.
Marea problema este daca au rezultat modificari importante in Biblie datorita greselilor de-a lungul timpului ? Raspunsul este DA si un exemplu major este in Evanghelia dupa Marcu : In aceasta evanghelie Isus este judecat, crucificat, e mort, e ingropat, iar in a treia zi femeile merg la mormant. Mormantul e gol, Isus nu este inauntru. Acolo este un om care le spune ca Isus nu este acolo, ca a inviat. Le spune femeilor sa zica discipolilor ca ii va intalni in Galilea, apoi femeile au fugit de la mormant si nu au spus nimanui nimic pentru ca le era teama. Punct. Aici se termina Evanghelia dupa Marcu. Si te gandesti cum de se poate termina asa !!! Le-a fost spus sa-i anunte pe discipoli, dar nu spun nimanui ! Discipolii nu mai afla ? Nu mai merg in Galilea ? Nu-l mai vad pe Isus ? Cum se poate sfarsi asa ? Exact asta a fost reactia scribilor. Au ajuns la final si au spus cum de se poate termina asa! Scribii au decis ca nu se poate termina acolo si au adaugat inca 12 versete. In Bibliile de azi veti gasi acele 12 versete adaugate dupa Cap.16, versetul 8 si deseori vor fi in paranteze duble, pentru ca traducatorii vor scrie la subsol ca versetele n-au fost initial acolo ci au fost adaugate de scribi mai tarziu. Stim ca au fost adaugate mai tarziu pentru ca nu apar in manuscrisele timpurii, iar stilul este diferit de cel al restului Evangheliei dupa Marcu si exista inconsistente intre acest final si versetele de dinainte. Aceasta este clar o adaugare la Evanghelia dupa Marcu.
In Noul Testament sunt tot felul de modificari, unele legate de dispute teologice din crestinatatea timpurie, unde scribii schimbau textul si-l faceau sa coincida cu parerile lor teologice, altele au legatura cu schimbarile dintre relatia dintre crestini si evrei, altele cu conceptia crestinilor fata de femei (dezbaterile au loc si astazi in bisericile crestine, cu privire la femei daca au dreptul la un rol in conducere). Deseori aceste dezbateri se fac in jurul unor versete modificate de scribi. In secolul doi, trei, cand rolul femeilor era minimizat au aparut dintr-o data manuscrise in care femeilor le era spus sa fie tacute in biserica. Foarte multe lucruri din Biblie sunt modificate si reinterpretate pentru a fi in concordanta cu principiile de baza ale intereselor maselor dintr-o anumita institutie, fie ea religioasa sau nu. Biblia a fost, este si ramane o CARTE. In multitudinea de cuvinte si fraze, ea invata intr-adevar despre Dumnezeu, despre comportamentul uman, despre istorie, etc., dar ramane doar o CARTE. Tot ceea ce trece dincolo de cuvintele din cartea Biblia nu sunt decat forme de manifestare ale comportamentelor umane.
Mai jos aveti si alte contradictii descoperite in Biblie :

Contradictii biblice despre doctrinele teologice:

Dumnezeu e atotputernic
Matei 19:26
Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.
Dumnezeu nu este atotputernic
Judecatori 1:19
Domnul a fost cu Iuda; şi Iuda a pus stăpînire pe munte, dar n’a putut să izgonească pe locuitorii din cîmpie, pentrucă aveau cară de fer.

Exista doar un singur Dumnezeu
Deuteronom 6:4
Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
Exista mai multi Dumnezei
Geneza 1:26
Apoi Dumnezeu a zis: ,,Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt.
Geneza 3:22
Domnul Dumnezeu a zis: ,,Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscînd binele şi răul. Să -l împedecăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mîna, să ia şi din pomul vieţii, să mănînce din el, şi să trăiască în veci.

Dumnezeu este vazut si auzit
Geneza 3:9,10
Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, şi i-a zis: ,,Unde eşti?”
El a răspuns: ,,Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentrucă eram gol, şi m’am ascuns.”
Dumnezeu este invizibil si nu poate fi auzit
Ioan 1:18
Nimeni n’a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sînul Tatălui, Acela L -a făcut cunoscut”
Ioan 5:37
Şi Tatăl, care M’a trimes, a mărturisit El însuş despre Mine. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul, nu I-aţi văzut deloc faţa;
Timotei 6:16
singurul care are nemurirea, care locuieşte într’o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin.

Contradictii biblice despre percepte morale:

Furtul incurajat
Exod 3:21,22
21. Voi face chiar ca poporul acesta să capete trecere înaintea Egiptenilor; şi, cînd veţi pleca, nu veţi pleca cu mînile goale.
22. Fiecare femeie va cere de la vecina ei şi dela cea care locuieşte în casa ei, vase de argint, vase de aur, şi haine, pe cari le veţi pune pe fiii şi fiicele voastre. Şi veţi jăfui astfel pe Egipteni.
Exod 12:35,36
35. Copiii lui Israel au făcut ce spusese Moise, şi au cerut Egiptenilor vase de argint, vase de aur şi haine.
36. Domnul a făcut ca poporul să capete trecere înaintea Egiptenilor, cari le-au împlinit cererea. Şi astfel au jăfuit pe Egipteni.
Furtul interzis
Levitic 19:13
Să nu asupreşti pe aproapele tău, şi să nu storci nimic dela el prin silă. Să nu opreşti pînă a doua zi plata celui tocmit cu ziua.
Exod 20:15
Să nu furi.

Omuciderea incurajata
Exod 32:27
El le-a zis: ,,Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ,Fiecare din voi să se încingă cu sabia; mergeţi şi străbateţi tabăra dela o poartă la alta, şi fiecare să omoare pe fratele, pe prietenul şi pe ruda sa”
Omuciderea interzisa
Exod 20:13
Sa nu ucizi.

Femeile nu au drepturi
Geneza 3:16
Femeii i-a zis: ,,Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine.
1 Timotei 2:12
Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai pe sus de bărbat, ci să stea în tăcere.
1 Corinteni 14:34
Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvîntul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
Femeile au drepturi
Judecatori 5:7
Căpeteniile erau fără putere în Israel, fără putere, Pînă cînd m’am sculat eu, Debora, Pînă cînd m’am ridicat eu, ca o mamă în Israel.
Faptele Apostolilor 21:8,9
8 A doua zi, am plecat şi am ajuns la Cezarea. Am intrat în casa lui Filip evanghelistul, care era unul din cei şapte, şi am găzduit la el.
9 El avea patru fete fecioare cari prooroceau.

28 de comentarii:

  1. Ovidiu17:51

    Foarte interesant dezbaterile din aceste articole! Ar trebui sa publicati cat mai des astfel de articole...

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin M.06:15

    Nu-mi vine sa cred, in sfarsit au aparut si adevaratii oameni care trateaza astfel de subiecte din punct de vedere pur moral si logic.
    Bravo celor care au creat astfel de site-uri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim09:27

    „DIVINA CARTE”
    Carte de Revelaţie scrisă de Iniţiat Român
    Cartea de Revelaţie, cuprinzând 18 Cărţi Divine, este scrisă de Iniţiat prin „auzul divin”, în perioada Timpului Istoric 1991 – 2011.
    ● Sursa divină a Revelaţiilor este diferită. Dialogul sfânt începe cu Adevăruri Divine prezentate de Fiinţele Supreme sau Semioamenii Cosmici, cei pe care noi îi numim Extratereştrii. Aceştia sunt cu adevărat Fiii Divini de natură fizică. Au dublă natură: fizică şi divină. Sunt Creatorii divini ai trupurilor noastre fizice. Ei au pus în aplicare Programul Divin ,,Ilfida” prin care s-a hotărît crearea Semiomului Ylfy pe planeta Terra. Ei sunt locuitorii Shambhalei, Agarthei, Mării Egee. Ei conduc Navele Cosmice din Sistemele Solare. În Supergalaxia Calea Lactee sunt 12.000.000 de Sisteme Solare.
    ● Viaţa vie şi viaţa vie raţională ne este dăruită de ,,Domnii Sfinţi Unici” şi de ,,Domnii Sfinţi Unici şi Universali”, Ei formează Sufletul Divin Sfânt sau Duhul Sfânt Generator al Vibraţiilor Vieţii Vii şi al Vibraţiilor Vieţii Vii Raţionale Universale. Ei sunt Taţii Divini ai Conştiinţelor noastre, purificate şi înnobilate, Experienţă de viaţă vie fizică Semiom.
    ● Noi, actualii locuitori, fiinţele fizice ale planetei Terra, nu suntem Oameni, suntem Semioameni. Din Conştiinţele noastre, purificate şi înnobilate prin trăirea, în viaţa vie fizică de Semiom, a Stării Sfinte de Nirvana, se autocrează Mantalele Divine (Spiritele Purificate şi Nepurificate) ale Domnilor Sfinţi Unici şi Universali. După trecerea acestei vieţi fizice, Elementele de memorie Experienţă de viaţă vie fizică Semiom nepurificate, vor locui în Universul divin Existenţial Energobioplasmatic. Aici vor trăi în Iad sau Rai şi se vor purifica şi înnobila prin durere, timp de trei miliarde de ani tereştri, întrucât, Timpul Istoric de dezintegrare al Elementelor de memorie Experienţă de viaţă vie fizică Semiom nepurificate, este de trei miliarde de ani.
    ● Întreg Universul vizibil şi invizibil este creat şi autocreat de ,,Domnii Sfinţi Unici” şi de ,,Domnii Sfinţi Unici şi Universali”, Ei sunt Domnii DUMNEZEEI – Dumnezeei (DUMNEZEEU – PARTICULA DIVINĂ şi Dumnezeeu – Antiparticula Divină). Uniunea Divină Supremă a ,,Domnilor Sfinţi” şi a ,,Domnuilor Sfinţi Unici şi Universali” se numeşte Centuria Divină Superluminică (Uniunea Celor o Sută), Supremele Genii Sfinte, Domnii DUMNEZEEI – Dumnezeei. Locul lor de existenţă este Steaua Sfântă, Steaua Polară. În Steaua Sfântă există o mie de ,,Domni Sfinţi” sau de Sfinţi Părinţi, de natura Conştiinţelor Cosmice Divine Universale, care dau viaţă vie veşnică la o mie de Împărăţii sau Regate Divine, asemenea Supergalaxiei Calea Lactee.
    ● O Supergalaxie îl are în centru ei pe Domnul Dumnezeeu, Focul Sacru Divin sau Block – Holle (Gaură Neagră). Acest Tată Divin asigură Energia Vieţii Vii şi a Vieţii Vii Raţionale pentru cele 12.000.000 de Sisteme Solare ale Supergalaxiei Calea Lactee.
    ● Domnul Dumnezeeu Individual – Focul Sacru Divin Individual este Coroana Solară. Soarele este compus dintr-o Stea Neutronică (Nucleu) şi o Stea Protonică ce o include (cuprinde). În interiorul Stelei Neutronice se află Companionul de natură Energetică, al planetei Terra (Terra Energetică). De asemenea, fiecare Fiinţă fizică raţiune, de pe planeta Terra, are un Companion de natură Energetică Divină pe planeta Terra Energetică. Doar aşa se poate asigura viaţa vie şi viaţa vie raţională a Fiinţelor fizice. Viaţa înseamnă trecerea Particulei Divine în Antiparticulă Divină, şi invers, trecerea Antiparticulei Divine în Particula Divină.
    ● Luna este cea de-a zecea planetă a Sistemului nostru Solar. In interiorul Lunii se află Rezidenţa Semioamenilor Cosmici (Extratereştrii).
    ● „Divina Carte” are şi o Rugăciune Divină Sfântă de purificare şi înnobilare a Conştiinţei Experienţă de viaţă vie fizică Semiom, prin trăirea stării Sfinte de Nirvana.
    Rostirea Rugăciunii Divine, zilnic, va aduce, pentru cel ce se roagă, creşterea Vibraţiilor Divine Sfine la Nivelul Codului Divin General şi la dobândirea Stării de sănătate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Subiectul e inchis de medici care au demonstrat ca nu exista viata de apoi:
    http://www.descopera.ro/dnews/6239877-nu-exista-viata-dupa-moarte-e-doar-o-iluzie

    Inima inceteaza activitatea si respectiva persoana are iluzia ca se desprinde energetic de trup care de fapt este o descarcare energetica in natura dupa care ramane creierul functional in cele 3-4 minute, timp in care lipsit de oxigen halucineaza, iar dupa cele 3-4 minute se inchide definitiv si pacientul e declarat mort.
    Sigur ca drama asta ar trebui sa faca oamenii mai buni pentru ca pentru cei nedreptatiti nu exista alta viata.
    Cand vad mesaje de genul anti tigani, anti evrei, anti manele anti prostie etc imi dau seama ca niciodata nu va fi bine pe pamant atata timp cat energia din noi ramane negativa impura din moment ce totul e hazard si nu exista niciun dumnezeu care sa ne echilibreze fizic si energetic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. apropo stiai ca exista si suflet pe langa trup? hhahahahaha deci tu vrei sa demonstrezi ca trupul nu poate sa se duca intr.o viata de apoi, biblia spune ca duhul va trai vesnic, deci ai incurcat painea cu tortul :D

      Ștergere
    2. Anonim10:00

      Cristinel , ai dovada ca exista un suflet? De unde stii tu ca nu mori si gata?

      Ștergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=MV7ZNBFMvCs&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  6. vreau sa zic doar despre tine IONUT D ... pui intrebari fara sa te informezi, urmareste.l pe kent hovind pe youtube si ai sa afli raspunsurile la intrebarile tale, din todeauna au existat oameni care au incercat sa arate ca biblia are contradictii .. insa fara succes, cititi cartea BIBLIA ESTE TOTUSI ADEVARATA de petru popovici si urmariti.l pe kent hovind si .. informativa, pentru ca defapt cand zici ca inamicul este slab si nu.l cercetezi .. vbesti a ploaie, tu nu stii cat de pregatit e el.. tot asa si aici ai gasit in biblie contradictii care par a fi greseli la prima vedere .. dar de fapt daca cercetati mai mult veti vedea ca biblia nu are greseli . Luati va rog in serios ce am scris, cercetati sursele mele pe care vi leam oferit si discutam mai apoi. Bafta

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim09:21

    nu toti inteleg biblia.Prin biblie omul poate sa-L cunoasca pe Dumnezeu. daca citesti biblia doar cu gandul s-o combati nu vei reusi niciodata, iar daca o citesti ca sa-L cunosti pe Dumnezeu si iti doresti asta in inima ta vei reusi si asta te va transforma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi07:52

      Deci sa inteleg ca prin Biblie fiecare intelege ce vrea? Biblia poate fi interpretata si rau si bine - pai atunci de aia sunt atatea religii in lumea asta, ca fiecare intelege ce crede din Biblie, iar cartea Biblia iti ofera nenumarate mijloace de intelegere din care tu sortezi in functie de imprejurari ce iti ofera viata...Interpretezi Biblia cum crezi tu mai bine, doar ea de-a lungul secolelor a avut timp sa se modifice de atatea ori ca acum iti ofera variante infinite si contemplari foarte diverse incat oricum o dai la urma urmei a manipulat miliarde de oameni de-a lungul secolelor. Intreaba-i pe budisti, pe islamisti, pe evrei cat este Biblia de adevarata...Te-ai nascut manipulat al acestor vremuri si vei muri indoctrinat la fel cum au murit si credinciosii lui Jupiter, ai Atenei, al zeului Egiptului Amon Ra si a altora care tot ca tine au fost indoctrinati la maxim incat doar mort mai poti fi liber de religia ta manipulatoare...

      Ștergere
  8. dami voie sa constat ca tu te ascunzi dupa parerea aceasta gresita despre biblie ( ca ea poate fi interpretata in diferite feluri) ca sa nu te pocaesti !!!!!!!!!!! Pentru ca iti place sa traesti in pacatele tale, dar in cer nu poti ajunge asa!
    Ioan 3:19
    Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.

    Ioan 3:20
    Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele.
    Biblia este cuvantul lui Dumnezeu care ne da viata vesnica si ne scapa de pacat
    Romani 6:23
    Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
    Ioan 3: 16-17
    16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
    17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
    Nici o religie nu te poate mantui, si biblia nu este o religie!
    Eu personal eram rob al pacatului,
    Ioan 8:34
    „Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.
    36 Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.
    eram rob al pornografiei.. de multe ori am incercat sa scap de ea si nici odata nu am reusit, miam dat seama ca este ceva rau si mintea mea era lefata de aceasta mizerie, dar cand iam cerult lui Isus sa vina in viata mea si sa ma curateasca de totate pacatele, ATUNCI AM SCAPAT CU ADEVARAT, am devenit un om nou cum scrie:
    2 Corinteni 5:17
    Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
    mam pocait si atunci el mia dat Duhul Sfant si numai atunci pacatul nu a mai avut nici o putere asupra mea!!! acum nu mai am probleme cu fetele, nu le mai poftesc, nu mai sunt legat de pornografie! Asta inseamna sa te pocaiesti: sa renunti la toate lucrurile pacatoase din lume si sa ii dai lui Isus inima. Zici ca eu sunt manipulat? Nustiu ce pacat te tine rob la momentul actual, dar hai sa incercam sa facem diferenta! daca fumezi leapada tigara pentru 1 saptamana, doar 1 saptamana! o sa poti, sa nu mai pui tigara in gura 1 saptamana, si la urma o sa facem concluzia cine e rob si manipulat, eu pot sa fumez oricand, dar pentru ca stiu ca lui Isus nu.i place nu fac lucrul acesta, dar tu cu puterea ta nu poti sacapa de pacatul ce te robeste, oricara ar fi el Isus te poate scapa!
    1 Ioan 1:9
    Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.
    Acum pot sa imi spuna 6 miliarde de oameni deodata ca nu exista Dumnezeu... degeaba ar faceo, pentru ca eu stiu ce a facut cu viata mea si nu ma voi lepada de El niciodata, acum sunt fericit cu adevatat si am pace pe care oamenii nu pot so dea
    Ioan 14:27
    Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.
    Pocaiestete prietene si vei avea o comoara care no mananca molia si hotul no sapa
    Matei 6:19
    Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;

    Matei 6:20
    ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.

    RăspundețiȘtergere
  9. pot sa stiu de ce mesajele mele nu sunt postate pe sait?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Admin07:09

      Multumit? Incearca sa intelegi ceea ce scriu, pentru ca ce spui tu: da-mi voie sa constat ca tu te ascunzi dupa parerea aceasta gresita despre biblie ( ca ea poate fi interpretata in diferite feluri) ca sa nu te pocaesti ! Prietene nu ma cunosti si nu stii nici macar cine sunt, dar iti spun ca nu asta urmaresc si nici nu am urmarit - nu am spus ca Dumnezeu nu exista si nici altceva, decat ca biblia cu care sunteti indoctrinati unii dintre voi este foarte rastalmacita. Pentru a intelege ce spun citeste mai multe articole de pe acest site...Si inca ceva: se vor publica doar comentariile care nu aduc injurii, jigniri sau alte asemenea manifestari, OK?

      Ștergere
  10. sa inteleg ca postati ce va convine, judecati voi singuri de cine sa ascultam mai mult? de Dumnezeu sau de oameni?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Admin07:12

      Cei care se manifesta prin comentarii nerelevante dau dovada de lipsa de educatie si nu merita sa insistam cu aceste comentarii...

      Ștergere
  11. trmitetimi un mail va rog ca sa stiu de ce mesajele mele nu leati postat, ma adresez direc la administrator, altfel sunteti un om de principii slabe.....

    RăspundețiȘtergere
  12. _ Geneza 9/[8],9-[13] _”Semnul Legamantului” - *Noe*, _ Is.6/[8],9-[13].

    ="Acum", in noaptea, spre zorii zilei a 7-a _ Isaia 21/11,2012, ...”dimineata zilei facerii omului, ”dupa chipul Nostru” _ Facerea 1/26,27, -*Dumnezeu si-a adus aminte de Noe* _ Facerea 8/1-11,2012; _ Isaia 6/8-11,2012, asa cum este scris; -“Era intuneric / Va fi / Este [acum] noapte(a) cand Iuda a luat bucatica” _ Ioan 13/30; _ Isaia 9/1,2,6; _ Matei 4/16; _ Efeseni 5/14; _ Romania 5/14; _ Isaia 53/1-6;

    =*Dumnezeu a mai vorbit lui Noe si a zis: -Iata, Eu fac un legamant cu voi* _ Facerea 9/[8],9-[13] -*Curcubeul Meu*;

    =*Si Dumnezeu a zis lui Noe: -Acesta este “Semnul Legamantului”, pe care l-am facut intre Mine si orice faptura de pe pamant” _ Facerea 9/17.

    = *Tot ce se vede, nu a fost facut din lucruri care se vad* _ Evrei 11/3, ...-“Precum in Cer si pe Pamant” _ Matei 6/10; _ Isaia 6/[8],9, ...-Vezi si “pecetluirea Facerii”, in / prin - *Semnul Legamantului* _ Facerea 9/9 -17 -*Curcubeul Meu*, ... care "vorbeste" despre “mersul / deplasarea” luminii / lumii _ Matei 5/14 ...adica, deplasarea *Spectrului Luminii, spre Rosu* _ Matei 6/10 - “Spectrul Lumii, spre Rosu", ...aratand / reveland "Drumul Facerii / Drumul Creatorului / Elohim” : ...-*Eu sint cel ce sint, ...Cel ce voi fi, ...Cel ce voi Deveni* / “divinitatea / devenirea” ...insemnand / reprezentand / insumand ...-“Devenirea Omului” ...*Dupa chipul si asemanarea Noastra* _ Facerea 1/26,27, ...-*Facerea* / Calea Strabatuta de Creator, ...care va fi implinita, odata cu “Venirea Sfarsitului” _ Matei 24/14, ...Sfarsitului Legii Facerii Omului” / “Implinirea Legii” _ Romania 10/4; _ Facerea 1/26-28; 2/1-3.

    = Din numele Curcubeului: ...-VIAVGOR / ROGVAIV, ...in conformitate cu _ Matei 19/30; _ Marcu 10/31; _ Luca 13/30, ...vedem / intelegem _ Matei 19/11, ...aflam ”directia deplasarii” Spectrului Luminii / Spectrul Lumii, spre ROSU" _ Matei 5/14; _ Daniel 12/[1,2],3,[13], ...implicit, {“pecetluit” _ Daniel 8/26; 12/4,[9]}, ... despre, cum, [ca] ... “Facerea in 7 Zile”, ...este corespunzatoare celor 7 “culori” ale Curcubeului, ...de la *Violet* ... spre *Rosu*:

    ...V...I...A...V...G...O...R...-...R...O...G...V...A...I....V, ...

    ...1...2...3...4...5...6...7...-...7....6...5...4...3...2....1, ...

    ...fara "bigbanguri” ratacitoare de la Calea Adevarului _ 2 Petru 2/1,[2],3, ...[adica: ...-teoria “BIG-BANG”, ...este eronata _ Evrei 11/3; _ 1 Timotei 6/20.

    = Privind si mai atent, [_ Isaia 6/9], ...se poate vedea, cum, "alegerea pe nume" ...scrisa / “inscrisa in nume” / denumire, se regaseste si in "semnul" / [Steagul] TRICOLOR: ...R _ rosu, ...G _ galben, ...A _ albastru, ...care, deasemenea se regaseste in Curcubeu / ROGVAIV, tot ca definire, [incifrata _ Isaia 6/9], a ”devenirii”, cu directia de deplasare spre Moldova, inclusiv si implicit BasaRABIa, adica, “inspre rasarit” / [Tot spre RASARIT] / spre ROSU, ...-si, destainuit, -"spre rasarit": ...
    ...-Romania / Basarabia, Rusia, China, Mongolia, Coreea de Nord / Sud, Japonia, [s.a.], ...”context al deplasarii Spectrului Luminii / Lumii”, care se regaseste [si] in “Profetiile [ ~ 1920] indianului Sundar Singh” pentru Romania - “Noul Ierusalim” _ Apocalipsa 3/11,12; 21/2, -*Vie implaratia Ta; Faca-se voia Ta; Precum in Cer si pe Pamant* _ Matei 6/10, ...in legatura cu care reamintesc [si] “Previziunile bulgaroaicei Vanghelia Vanga despre Romania”, ...despre care ati mai auzit, am mai scris, ati mai citit _ Matei 24/34,35;

    = Vine dimineata _ Isaia 9/1,2,[6]; 21/11,2012, [si], nu uitati _ 2 Petru 3/8; _ Isaia 55/[1],6-9,[10],11,2012; _ 1 Corinteni 2/6-9,14; 15/54-56; _ Osea 13/14; _ Ioan 5/[24],25.

    = Va rog sa nu va grabiti, inca,...“vorbesc in pilde” _ Matei 13/34,35.

    = Cu stima. –Mesia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim17:13

    Din nou contradictiile din Biblie...Am mai spus si altadata: Biblia e o carte pt suflet, nu pt intelect. Ea a fost scrisa de catre oameni pentru oameni, insa prin revelatie divina. Acele informatii primite prin revelatie inevitabil au trecut prin "filtrul" mintii omenesti. Trebuie avut in vedere ca acei oameni care au primit revelatia, desi au fost niste varfuri ale vremii lor, totusi nu aveu nivelul de cunoastere din ziua de azi, nu erau atat de scoliti ca si intelectualii de azi. In plus, autorii Bibliei provin din medii diferite...unii erau chiar saraci si nestiutori de prea multa carte. Asa ca nu poti pretinde unor oameni care nu au avut prea multe studii si care au trait cu mii de ani in urma sa se exprime 100% corect gramatical si sa se exprime elevat, la fel ca intr-un tratat de stiinta. Chiar initiatorul acestei discutii despre contradictii a pornit la drum cu stangul, el nu a inteles deloc menirea Bibliei, nu a inteles ca ea nu e o carte stiintifica, ci pt suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim23:11

      daca e pentru suflet,nu o mai promovati ca un adevar pur si fix!!

      Ștergere
  14. Viziteaza acest blog crestin : http://www.strainisicalatori.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim14:51

    Daca nu va suparati,am si eu o intrebare la care nu gasesc un raspuns,si anume:Daca este pacat sa bem vin,de ce Domnul Isus la nunta din Cana a schimbat apa in vin,si nu vinul in apa?!!Doresc sa primesc un raspuns de la cineva daca se poate?!!Va multumesc si astept raspunsul!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine a zis ca e pacat sa bei putin vin ? din contra e chiar recomandat de biblie un pahar de vin.

      Ștergere
  16. da ca nu exista Dumnezeu, si daca biblia nu este cuvantul lui,nu castigi si nu pierzi nimic. dar daca exista va fi vai de tine omule care vrei sa desfintezi existenta celui ce tia dat existenta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca dumnezeu nu exista si daca biblia nu este cuvantul lui, nu castigi si nu pierzi nimic. dar daca exista, va fi vai de tine omule care vrei sa desfintezi existenta celui ce tia dat existenta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cine a postat acest blog nu intelege Biblia sau vrea sa cistige niste bani de pe urma lui?
    Asa zisele contradictiii nu sint contradictii decit in mitea celor care nu inteleg deloc Biblia.
    La Creatie Dumnezeu vorbea fata in fata cu Adam.Deci Adam il vedea pe Dumnezeu.Dupa potop omul nu mai putea sa-l vada pe Dumnezeu fiindca datorita pacatului s-a departat mult de Dumnezeu si cind Moise a zis catre Domnul "Doamne vreau sa vad slava ta" Tatal Ceresc i-a raspuns:"Nu poate om sa ma vada si sa mai traiasca".Cine poate, sa priceapa.Cine nu, sa-i dea Domnul sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim21:12

      "Asa zisele contradictiii nu sint contradictii decit in mitea celor care nu inteleg deloc Biblia."
      Serios te intreb pe tine , care au fost primi ucenici ai lui Iisus: Andrei, Petru, Iacov si Ioan (Matei si Marcu) Petru, Iacov si Ioan (Luca) sau Andrei , Petru ,Filip si Nathaniel (Ioan)? Pentru ca , nu pot fii corecte toate versiunile.

      Ștergere
  19. Anonim21:25

    DA ADEVARURILE PREZENTATE NU POT FI TAGADUITE DAR ESTE FOARTE BINE SA NU FIM PREA ANTELEPTII SI NICI PESTE MASURA DE RAII,IAR PAREREA CE O AI PASTREAZAUA DOAR PENTRU TINE SI NU SPUNE NIMANUI CE GINDESTI DOAR CE DREZI IN CREINTA CE AI PRIMITO.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...