Apocalipsa – Cand va veni Sfarsitul ? (II)

 Omul, ca marime: nici macar cat varful unui ac in tot acest mare univers dar ca si personalitate, primul deocamdata – ca si fiinta suprema pe intreg Pamantul. O fiinta umana, inzestrata cu o multitudine   de sentimente, dornica mereu de consum si de putere, fiind capabila de absolut orice distrugere, de orice fapta, buna sau rea – nu are importanta metoda, important este sa poata sa-si atinga scopul, indiferent de cat de mari sunt pagubele. Astfel a evoluat si totusi inca primitiv in marea lui gandire evoluata. Supravietuirea este inca o lupta cu viata, iar individul ca parte a societatii nu reprezinta nimic mai mult decat o unealta a exercitarii marilor puteri. Forma evoluata de pura libertate si pura egalitate intre semeni, in ciuda scurgerii atator milenii, nu a existat sin u exista nici acum. Alinarea suferintelor este asteptata de multi ani, dar aparitia ei este preconizata printr-un dezastru nemaivazut si
auzit, printr-un Sfarsit al omenirii, printr-o forma Biblica numita: Apocalipsa.
        In anul 1000, datorita documentelor vremii respective, oamenii prin manipulare erau cuprinsi de groaza Sfarsitului Lumii. Se mentionau “miracole” care au marcat perioada de trecere spre mileniul II: comete uriase (1014), eclipse totale de soare (in anii 1033 si 1044), “lupte” intre stele (obsevabile deasupra Galilei)…Tot felul de speculatii care mai de care, data venirii Sfarsitului era calculata si luat ca reper anul nasterii lui Isus, iar altii anul rastignirii Lui, astfel s-a presupus ca venirea lui Hristos era in perioada anilor 980 – 1040. Intr-o istorie a Frantei, scrisa in 1844, este descrisa atmosfera din preajma anului 1000: “Existenta oamenilor era sumbra, mizerabila si barbara. De altfel, credinta in Sfarsitul Lumii, credinta care parea justificata de ciumele, foametea, calamitatile de orice fel care bantuiau Europa, raspandea o spaima universala. Totul era


   


inghetat in asteptarea zilei fatale, toate afacerile fusesera suspendate, nu mai era nici o speranta de viitor. Lumea se ingramadea in manastiri, isi donau proprietatile Bisericilor”… Isteriile la scara continentala, frica oamenilor in variantele ei sociale, panica care se instaurase si toate sustinute de “clarvazatoarele” vremii prin falsele lor profetii. Michel de Notre-Dame, numit si Nostradamus (1503 – 1566), care a scris “Centuries” (1555), este un personaj marcant al vremii. Multi oameni au vazut in cateva coincidente ale rimelor sale cu istoria, impliniri ale unei profetii inspirate; altii l-au socotit ca fiind un suflet care facuse pact cu satana cerand in schimb darul profetiei. Insa putin stiu ca profetiile acestea trebuie mult adaptate, pentru a li se gasi corespondent istoric. Tocmai din cauza acestor profetii, fiul lui Nostradamus a fost victima propriului tata. Nostradamus vestise ca trupele regale vor incendia localitatea Pouzin. Totusi profetia risca sa nu se indeplineasca, iar Nostradamus sa-si piarda credibilitatea, insa fiul sau a incendiat el insusi oraselul. Ulterior a fost prins si ucis.
       Secolul al XVI – lea a fost secolul cand au aparut tot felul de institutii bisericesti care s-au intrecut pe ele in prognozarea Sfarsitului Lumii, de exemplu: adventistii russelisti au studiat si inca
mai studiaza anul si ziua Sfarsitului Lumii, astfel ca prima data la care trebuia sa vina Isus ar fi fost 1 ianuarie 1844, dar atunci nu s-a intamplat nimic. Astfel ca s-au recombinat datele si de Anul Nou in 1875 trebuia totusi sa vina Sfarsitul Lumii. Toti asteptau, se pocaiau, iar in magazinele din Chicago se vindeau haine albe de mers la cer; si totusi Isus nu a aparut. S-a mutat anul in 1914, apoi anul 1925 a fost profetit ca inceput al “pacii mondiale eterne”, dar a venit al II – lea razboi mondial si n-a mai fost “pace”. S-a mai incercat un an: 1975 si daca tot nu s-a intamplat nimic, s-a apelat la mijloace moderne de calcul. Rezultatul este intre anii, aproximativ 2013 – 2914, deci cu marja de eroare de 901 ani.
        Martorii lui Iehova – pentru ei Sfarsitul Lumii inseamna instaurarea regatului lui Iehova si presupune o renovare radicala a istoriei si a umanitatii. Acest moment va fi precedat de “Armaghedon” – razboiul de nimicire a acelora care nu sunt martori. Cei 144.000 de alesi (dupa cum spune cartea Apocalipsa 7:4) sunt pecetluiti si sigur mantuiti. Aceste lupte se pare ca s-au dat deja in: 1874, 1914, 1925, 1975, aceeasi ani ca si-n asteptarile advente. 44 de precizari ale datei apocalipsei s-au facut, toate s-au dovedit simple fantezii bolnave. Dupa marea victorie finala, martorii vor trebui sa felicite pe Iehova pentru biruinta asupra diavolului, apoi vor aduna oasele celor nimiciti care nu au fost martori…
       Adventistii de ziua a saptea sustin ca a doua venire a lui Hristos a si avut loc, dar in lumea spiritelor. Evanghelistii si penticostalii cred in “mileniu”, intemeierea... 


(Urmariti diferite stiri despre Sfarsitul Lumii in conceptia diferitelor tipuri de oamenii care cred in aceste diferite profetii : )       
...unei imparatii de 1000 de ani, la venirea Domnului, in care cei alesi se vor bucura impreuna cu El, apoi vor urma invierea mortilor si judecata universala. Toate aceste preziceri care au fost si urmeaza, dupa parerea unora, sa fie, in toate timpurile i-au facut pe oameni sa creada profund in ele, punandu-le in fata versete din Biblie, care, dupa cum am vazut si in alte articole postate pe site, versete biblice care sunt interpretate si reinterpretate si chiar modificate si adaugate, si astfel daca compari Bibliile de la doua-trei religii, observam ca nici una nu este la fel, si sa nu mai vorbim de vechimea Bibliei care de-a lungul miilor de ani a fost din nou si din nou modificata, bineanteles in folosul sa spunem asa, a “baietilor destepti”.
        Multe alte institutii religioase au facut precizari mult mai socante cum sunt de exemplu: - mormonii – sunt obsedati de eternitate – ei accepta cu greu ideea unui sfarsit; satanistii cred cu convingere ca atunci cand toate popoarele vor adera la satan, atunci va fi Sfarsitul Lumii acesteia, in triumful raului; ufologistii – fanatici ai fenomenelor O.Z.N. (obiecte zburatoare neidentificate) – asteapta cu nerabdare o mare invazie extraterestra, prin care se va instaura o noua civilizatie pe Terra. Adeptii pseudobisericilor scientiste prevad in viitorul apropiat o glorioasa era cibernetica, iar Sfarsitul Omenirii ar fi inrobirea omului de catre robot.
Mase intregi de oameni, printr-o strategie bine pusa la punct, prin manipularea si influentele diferitelor institutii, reusesc mereu sa atraga omul de la simpla si linistita lui viata, intr-un cadru atat de izolat si de diferit de cele mai multe ori, incat dedicarea unei intregi vieti si implementarea unor conceptii bine definite in gandirea omului, aduc individului din societate o perspectiva asupra vietii de multe ori fantezista si chiar bolnava, dar in trecerea anilor, personalitatea create este imposibil de remediat si omul cu gandirea sa apartine cu totul institutiei si mereu doar ei.
      Ce spune Noul Testament despre Sfarsitul Lumii, cititi in versetele de mai jos:

- Matei 24:3-14 :
“El a sezut jos pe muntele Maslinilor. Si ucenicii Lui au venit la El la o parte, si i-au zis: “Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? Si care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia?
Drept raspuns, Isus le-a zis: “Bagati de seama sa nu va insele cineva. Fiindca multi vor veni in Numele Meu, si vor zice: “Eu sunt Hristosul! Si vor insela pe multi. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va spaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocurea, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor. Atunci va vor da sa fiti chinuiti, si va vor omora; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii, si se vor ura unii pe altii. Se vor scula multi prooroci mincinosi si vor insela pe multi. Si din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. Dar cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit. Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni Sfarsitul.” ( O alta varianta a acestei descrieri se poate citi si la Marcu 13: 3-13)



- Faptele Apostolilor 1:7 : “El le-a raspuns: Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat supt stapanirea Sa.”



- Marcu 13:32 : “Cat despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.”



- Matei 24:37 – 42 : “Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua de azi cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului. Atunci, din doi barbati cari vor fi la camp, unul va fi luat si altul va fi lasat. Din doua femei cari vor macina la moara, una va fi luata si alta va fi lasata. Vegheati dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.”



- 1Tesaloniceni 5:2 : “Pentru ca voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot noaptea.”



- 1Ioan 2:18 : “Copilasilor, este ceasul cel de pe urma. Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina anticrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi anticristi: prin aceasta cunoasteam ca este ceasul de pe urma.”



- Matei 24:30 – 31 : “Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci, si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.”



- 1Tesaloniceni 4:16 – 17 : “Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va pogora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, cari vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul”.

8 comentarii:

  1. Anonim10:49

    Societatea Watchtower condamna razboiul dar in acelasi timp il sprijina fiind actionar la o companie care se ocupa cu tehnologie de razboi ???
    (Isaia 2:4)

    Watchtower Society ( Jehovah’s Witnesses ) and Rand Cam
    youtube.com/watch?v=vFD1jrKtz3I

    Don’t Cry For The Watchtower Society – Rand Cam
    youtube.com/watch?v=ayZpOSA9Lgw

    Rand Cam is Watchtower’s Achilies Heel
    youtube.com/watch?v=LFfiJoSujlg

    verifica acest site !
    sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt

    Securities and Exchange Commission: sec.gov/Archives/edgar/data/922330/000106299302000371/form10k.txt
    Name: The Watchtower Society
    Class A Shares Owned: 5,073,200
    Percentage of Class A Shares Owned: 44.94%
    Rand Cam Corporation – Developers of cold turbine engine project, funded by the U.S. Military (Navy).

    en.allexperts.com/q/Jehovah-s-Witness-1617/WATCHTOWER-SHAREHOLDERS-1.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul mai este si singura specie care se autodistruge.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim14:26

    ..mai trist este ca atunci cand este mai mare nevoie de Dumnezeu,cand mor oameni nevinovati sau altii astepta moartea ca pe o binecuvantare,.. nimic nu se intampla(bun)..tot felul de "profeti-interpreti"se grabesc sa "linistesca"ei cu fel de fel de pilde si interpretari,care mai de care,mai compulsiv-obsesive..sa speram ca totusi exista Dumnezeul cel bun un tatic adevarat,..este prea multa durere si nedreptate,minciuna si necaz..ajunge! mikael

    RăspundețiȘtergere
  4. va veni sfarstitu lumii de la Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  5. va veni sfarstitu lumii de la Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  6. VREU SA INTREB PE CEI CARE AU FACUT BIBLIA SI PE CEI CARE AU FACUT ACEST SATI DACA DUMNESEU CIND A CREAT CERU SI PAMINTU SI PE OM SI PE FEMEIE SI CA ADAM SI EVA VOR PACATUI SI CA SE VOR INMULTI SI CA OAMENI VOR CHINUI SI CA VA FI NUMA DESASTRE SI CA VOR FI OAMENI BOGATI SI SARACI DE CE A CREAT TOTUL??????EU DACA ERAM DUMNESEU NU CREAM OMU SI FEMEIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim02:49

      Cerceteaza biblia mai atent si roagate sa o intalegi. Toate intrebarile tale au raspunsul in EA, nu la oameni.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...